Хиляди българи ще посрещнат новата 2023 г. на площадите, защото искат

...
Хиляди българи ще посрещнат новата 2023 г. на площадите, защото искат
Коментари Харесай

Хиляди на площадите! Как празнува България

Хиляди българи ще посрещнат новата 2023 година на площадите, защото искат да бъдат дружно на прага на Новата година, оповестява Българска национална телевизия..

В последните часове от 2022 година и в очакване на Новата година - с вяра и очакване за мир, правдивост и благополучие, с насладата да пожелаем от сърце здраве и обич на хората към нас. И с взор и грижа към тези, които имат потребност от внимание и помощ.
-->
СОФИЯ

След две години Коронавирус пауза, в София Новата година още веднъж ще бъде посрещната на площада. Очакванията на Столичната община е множеството под звездите да бъде сред 20 и 30 хиляди столичани и посетители на града. Пак по традиция, градският превоз ще работи през цялата нощ.

И една оригиналност - фойерверки и пиротехника може да се употребява единствено от 18:00 часа довечера до 02:00 часа след среднощ на 1 януари, и то единствено, в случай че авансово сте декларирали това в районната администрация. Нарушителите ги грози санкция - от 500 до 2000 лв. за физически лица и от 3000 до 10 000 лв. за юридически.

ПЛОВДИВ

Без заря и без Дунавско хоро в новогодишната нощ в Пловдив. От общината за втора година анулират формалните празнични фойерверки поради напрежението, който предизвикват на домашните любимци. Но празничен концерт на площада ще има - в първите минути след среднощ ще звучи отбор " Тракия ".

Заради извънредно топлото време в Пловдив доста хора изкараха днешния ден навън и дадоха прегледен образец какво значи да си айляк до последните часове от календара на 2022 година

В Пловдив изпращат остарялата година с искра, музика, положително въодушевление и с апел: забавлявайте се рационално, бъдете деликатни с пиротехниката вкъщи и не забравяйте с отворено сърце да си пожелаете нещо особено за Новата година!

ВАРНА

14 часа ще отнеме на Новата 2023 година, с цел да я посрещнат всички български моряци, които са на път. Под български байрак или на непознати кораби доста български моряци ще посрещнат и тази година на море. Екипажът на моторния транспортен съд " Рожен " към този момент три часа живее в 2023-та - моряците чакат на рейда, с цел да влязат в японското пристанище Ошима.

Корабът тази година изкара към 7 месеца, блокиран в Украйна. А на борда на " Беласица " приготовленията за празника още не са почнали - корабът е в Тихия океан и плава към мексиканското пристанище Гаямас и там новата година ще настъпи към 8:00 часа сутринта българско време.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Във Велико Търново празникът стартира още от обяд. Стотици извиха няколко километрово хоро, с цел да изпратят остарялата година и да си пожелаят сполучлива Нова 2023-а.

Новогодишната хоротека имаше и своята благородна задача да събере средства за лекуването на болно дете, за центъра за бездомни в Горна Оряховица и за национални носии на децата от една от фолклорните обединения във Велико Търново.

БЛАГОЕВГРАД

Празничната стратегия в Благоевград ще стартира в 23:00 часа на площад " Георги Измирлиев ", а някои от кварталите на града ще бъдат огласени от чанове.

Мъже, дами и деца, облечени в кукерски костюми, ще гонят злото в последните минути на остарялата година и ще посрещнат новата с вярата тя да бъде по-добра и по-благодатна.

В Сандански празничната стратегия ще стартира на площада половин час преди среднощ с огнено шоу. Нека Новата година ни донесе на всички на първо място здраве!

РУСЕ

И в тази новогодишна нощ традицията в Русе ще се съблюдава и в 00:00 часа на площад " Свобода " ще прозвучи Дунавското хоро. От Общината увериха, че авторските права за фамозната комбинация на Дико Илиев са контрактувани и русенци ще могат да се заловен на хорото.

В празничната нощ до 02:00 часа е обезпечен безвъзмезден тролейбусен превоз, тъй че всички, което желаят, могат да дойдат на площада за празничния концерт.

Той стартира в 22:00 часа, като първа на сцената ще излезе русенската рок група " Сода Акустик ", а час по-късно и Поли Генова с нейните музиканти.

Тази година от Община Русе са подготвили и изненади за публиката – двойки на разнообразни възрасти ще могат да покажат на сцената танцови умения в друг темп и жанр, а за най-хубавите ще има и награди. Точно в 00:00 часа ще стартира пиротехническо музикално шоу, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР